Don Quijote & jag

Bilden överst på sidan tog jag en höst i Consuegra på La Mancha söder om Madrid.  Don Quijote hade vissa bekymmer med dessa vindmöllor. Själv försöker jag undvika låtsasjättar och riktar hellre kraften mot verkliga utmaningar.

Mitt journalistiska arbete kretsar kring samhällsfrågor, filosofi och livsåskådning i Filosofiska rummet, Pyramiden i P1, P1-morgon och Tendens i Sveriges Radio. Jag har även fått göra mer experimentell radio, lite som ljudkonst, i Stadens Musik i P2, ljudporträtt på städer som Nairobi, Neapel och Tirana.

Under   åren har jag också skrivit för tidningar som Vi, Sydsvenskan, Lärarnas Tidning, ATL, Vitalt Vetande och ICA-kuriren samt jobbat för SVT som programledare i Temalördag och reporter i serien Mohammeds Taxi om integrationsfrågor i Europa.

Som moderator arbetar jag bland annat med Malmö högskolas Skiftesföreläsningar, mah.se/skiften, om tendenser och trender i samhällsforskning medmera. Andra uppdragsgivare på senare tid har varit Dramaten, Folke Bernadotteakademin, Riksteatern, Region Skåne, Folkhälsoinstitutet, Skånes Universitetssjukhus och BRIS.

Frågor om demokrati, samhällsbyggande, yttrandefrihet och tillit intresserar mig mycket. För Sida och journalistutbildningsinstitutet FOJO/Linnéuniversitetet har jag under tre säsonger arbetat med spanskspråkiga kurser i journalistik och demokrati för latinamerikanska journalister från bl a Colombia, Bolivia, Peru och Venezuela. För FOJO har jag också lett en liknande utbildning för vitryska journalister och för Sveriges Radios biståndsverksamhet MDO har jag arbetet med att vidareutbilda reportrarna på en radiostation i Phu Yenprovinsen i Vietnam.

För medieforskningsinstitutet Simo skrev jag 2013/2014 ett kapitel i en antologi om mediernas blinda fläckar: http://www.mediestudier.se/vad-far-vi-inte-veta-luckor-i-nyhetsmediernas-rapportering.php

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>