Journalistik, moderatorsuppdrag och utbildning

Fokus, nerv och koncentration. I en radiosändning är det här och nu som gäller. Samma sak vid en modererad debatt eller ett seminarium.

Som journalist jobbar jag främst med radio, som programledare, producent och reporter. Men det blir också en del skrivna reportage, medverkan i antologier osv. Några uppdragsgivare nu och tidigare: Sveriges Radio, SVT, Sydsvenskan, Expo, Tidningen Vi och en lång rad facktidningar.

Som moderator arbetar jag med att hjälpa arrangörer av debatter, konferenser, panelsamtal osv att få ut så mycket som möjligt av de människor som bjudits in för att tala och diskutera. I detta, att hitta kärnan, hjälpa de blyga och dämpa de bullrigaste, har jag stor glädje av en lång erfarenhet som programledare i bl a Filosofiska rummet,P1, God morgon, världen!, P1-morgon, Människor och Tro och Studio Ett, P1.

Utbildning är ett tredje område. Jag har bl a arbetat med spanskspråkiga utbildningar i journalistik och demokrati för latinamerikanska journalister, på SIDAs och Linnéuniversitetes uppdrag: Periodismo y democracia. Samma teman var på schemat när jag jobbade med radio- och journalistikuveckling i Vietnam för Sveriges Radio.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *